Torta od 30 jaja

blank - Torta od 30 jaja

A baner kontakt iz 595x78 - Torta od 30 jaja

Sastav korice:

Belanca…30 kom.; Šećer…30 supenih kašika; Mleveni orasi…300gr; Brašno…4 supene kašike; Ohlađen krem…5 supenih kašika.

Peče se šest kora u plehu veličine 35x24cm, na 190 stepeni oko 20 minuta.

Za jednu koricu potrebno:

Belanca…5 kom.; Šećer…5 supenih kašika; Mleveni orasi…5 supenih kašika; Ohlađen krem…1 supena kašika; Brašno…4 supene kašike podeliti na šest jednakih delova.

Sastav krem:

Žumanca…30 kom.; Prah šećer…500gr; Čokolada za kuvanje…400gr.

Sastav krem – premaz:

Slatka pavlaka…250ml; Čokolada za kuvanje…200gr; Puter…60gr.

Prvo napraviti fil, jer u svaku od šest korica ide po kašika fila.

Priprema krem:

Odvojiti žumanca od belanca. Po pet belanaca staviti u šest činijica ili šolja i ostaviti ih sa starne. Sva žumanca staviti u šerpu za kuvanje na pari. Dobro ih mikserom izraditi. Lagano dodavati prah šećer uz neprestano mućenje. Nastaviti sa mućenjem dok masa ne postane penasta. Staviti na toplo i kuvati na pari oko 10 minuta. Dodati usitnjenu čokoladu i mešati na toplom dok se čokolada ne otopi i fil sjedini. Ostaviti da se krem ohladi.

Priprema korice:

Rernu ugrejati na 190 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Pojedinačno peći šest korica od predhodno odvojenih belanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg. Lagano dodati šećer, neprestano mutiti miskerom na najnižoj brzini. Usuti mlevene orase, ohlađen krem i malo brašna. Sve sjediniti u ujednačenu masu. Izliti u predhodno pripremljen pleh i peći oko 20 minuta. Postupak ponoviti sa preostalim belancima.

Kada se sve ohladi filovati korice. Na jednu koricu staviti otprilike oko 4 do 5 supenih kašika fila. Filovati svaku koricu. Ostatkom fila premazati tortu sa strane. Na kraju, preko torte preliti krem – premaz. Ugrejati slatku pavlaku, ali da ne proključa, dodati usitnjenu čokoladu i puter. Lagano mešati da se masa ujednači. Prohladiti koji minut i preliti preko cele torte. Sve ostaviti na hladno do služenja. Prijatno sa Ukusom!

Ana food 150 - Torta od 30 jaja

zdravlje...
blank - Šareni rolat

Šareni rolat

Sir predjelo

blank - Sir predjelo