Domaće roštilj kobasice

blank - Domaće roštilj kobasice

1 baner kontakt iz 595x78 - Domaće roštilj kobasice

Sastav:

Vrat (oko 4 kg), Plećka (oko 4 kg), Trbušina-mesnata (oko 2 kg),So…200 gr, Biber…20 gr, Beli luk…2 glavice, Mlevena crvena slatka paprika…50 gr, Mlevena crvena ljuta paprika…30 gr, Jagnjeća creva (količina po potrebi-12-15 m u zavisnosti od debljine creva), Voda…oko 500 ml.

Priprema:

Vrat, plećku i trbušinu ostaviti na hladno pa seći na što sitnije kocke i tako uradjene sameleti na široku šajbnu (gledati da meso nema žilica). U poseban sud dodati soli, bibera, belog luka i soka od paprike (crvena slatka paprika služi za boju dok crvena ljuta za ukus) koju smo predhodno potopili u vrelu vodu i sve ostavili da odleži oko 60 minuta. Vodu procediti u meso te masu dobro izmešati i ostavi da odleži preko noći na hladnom.

Tako odstojano meso probati i po potrebi dodati neke od začina. Masu puniti (ručno ili punilicom) u jagnjeća creva (gledati da u istim nema vazduha, na krajevima dobro uvrnuti) i ostaviti na hladno 24 sata da se ocede pa tek onda odneti u pušnicu na dva dima-dva dana (veličina kobasice varira od 15-30 cm). Sad već gotove i odimljene kobasice staviti u zagrejan i nauljen tiganj ili na roštilju te peći izmedju 5-6 minuta (+) dok ne dobiju bakarnu boju. Servirati uz senf, sitno seckan crni luk i služiti. Prijatno sa Ukusom !

Ana food-150

blank - Pljeskavica

Pljeskavica

Šareni kolači

blank - Šareni kolači