Site icon Moje Ukusno

Rolat sa jagodama

Rolat sa jagodama

Rolat sa jagodama

Sastav-Rolat:

Sastav-Fil:

Dekoracija:

Priprema-Rolat:

U dubljem sudu umutiti belanca, usuti šećer uz neprestano mućenje. Ovoj masi dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, sitno rendanu koru limuna i na kraju jednu kašiku ulja. Pripremljeno testo sipati u veliki pleh obložen pek papirom. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 munuta. Gotovu koru izvaditi iz pleha i sa sve papirom za pečenje uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi, potom je razviti i premazati džemom od jagoda te ponovo uviti u rolat.

Priprema-Fil:

Dva žumanca i jedno celo jaje umutiti sa šest kašika šećera, dodati brašno, vanilin šećer i 2,5 dl mleka. Ostatak mleka zagrejati u sudu za kuvanje na pari te dodati smesu od jaja. Kuvati dok se fil ne zgusne uz neprestano mešanje. Ohladiti. Posebno umutiti dva belanca u čvrst sneg a zatim i puter. U ohladjeni fil prvo dodati umućen puter, smesu dobro sjediniti mikserom te onda pažljivo dodati belanca mešajući varjačom.

Priprema:

Pravougaoni kalup dimenzija 12*32 cm obložiti providnom folijom. Rolat iseći na tanke komade i njima obložiti kalup po dnu i sa strane. Deo rolata ostaviti posebno. U kalup odozgo sipati fil, po filu utisnuti jagode te preostalim rolatom zatvoriti kalup. Sve ponovo umutati folijom i blago pritisnuti kako bi gornji red rolata utonuo u fil. Ostaviti na hladno da prenoći. Sutradan preručiti na tacnu i po ukusu ukrasiti umućenim šlagom. Prijatno sa Ukusom!

Rolat sa jagodama
Facebook / Komentar
Exit mobile version