Site icon Moje Ukusno

Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake

Sastav-Kora:

Sastav-Beli fil:

Sastav-Voćni preliv:

Napomena:

*Prvo pripremiti voćni preliv

Priprema-Voćni preliv:

Jagode oprati, ocediti i iseći na listiće. Jedan želatin ostaviti da nabubri prema uputstvu sa kesice. Isečeno voće pomešati sa šećerom i kuvati oko 10 minuta te ga skloniti sa vatre. Nabubren želatin istopiti na tihoj vatri (ne sme da proključa) i dodati u voće. Sve pomešati i ostaviti da se hladi.

Priprema-Kora:

Istopiti puter na tihoj vatri i dodati plazma keksu, sipati mleko te sve izmešati mikserom. Rastresitu sjedinjenu masu istresti u kalup i rukama utisnuti ravnomerno koru. Sve ostaviti da se hladi u frižideru.

Priprema-Beli fil:

Želatin ostaviti da nabubri prema uputstvu sa kesice. U dubljem sudu umutiti slatku pavlaku i dodati kremfix. U ovako umućenu pavlaku dodati sir, vanilin šećer i šećer u prahu, sve sjediniti mikserom. Nabubren želatin zagrejati da se istopi a da ne provri, pomešati ga sa malo bele smese i dodati u beli fil.

Priprema-Kolača:

Beli fil redjati preko plazma keksa (kore), kašiku po kašiku, ravnomerno razmazivati kako se ne bi stvorile rupice od vazduha. Preko belog fila preliti voćni fil te kolač ostaviti na hladnom najmanje osam sati tj. bilo bi poželjno da kolač prenoći u frižideru. Kada se kolač ohladi nožem pažljivo preći po rubu kalupa, isti otvoriti i lagano skinuti prsten kalupa. Prijatno sa Ukusom!

Facebook / Komentar
Exit mobile version