Site icon Moje Ukusno

Ukusni doručak na vašem stolu

Ukusni doručak na vašem stolu

Ukusni doručak na vašem stolu

Naš predlog za doručak na vašem stolu se sastoji iz pet lakih i ukusnih recepata, neki su zanimljivi i izdašni, probajte, možda Vam se svidi. Prijatno Vam želi, Moje Ukusno…

PARADAJZ DORUČAK

Sastav:

Paradajz…1 veći, Feta sir (količina po ukusu), Zimska salama (ili pršut)…6-8 kolutova, Maslinovo ulje, So, Peršun (po ukusu).

Priprema:

Paradajz predjelo je nešto što napravite za par minuta, osveži vas i zasiti kao da ste jeli dobru šniclu. Veći komad paradajza oprati i zaseći nožem. U zasečene delove paradajza stavljati komade feta sira (izbor sira nek bude na vama) zimsku salamu ili suvi pršut. Posoliti krupnom solju, preliti maslinovim uljem i posuti sitno seckanim peršunom. Probajte, paradajz doručak, svideće vam se. Prijatno sa Ukusom!

PEČENE POLUTKE KROMPIRA

Sastav:

Krompir (beli ili crveni)…5 kom, So (količina po ukusu).

Priprema:

Krompir srednje veličine, dobro oprati tako da ljuska bude čista. Isti raseći na pola po dužini. Poredjati u tepsiju i svaki krompir začiniti solju po ukusu. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 45 minuta a potom povećati temperaturu na 200 stepeni i držati na vrućem još 30 minuta. Gotov krompir servirati na tanjir uz domaće kobasice i kiseli kupus a po želji i sa domaćim kajmakom, pečenom slaninom. Prijatno sa Ukusom!

PROJA SA FETA SIROM

Sastav:

Feta sir…300 gr, Jaja…4 kom, Palenta…200 gr, Griz…100 gr, Jogurt…2 dl, Ulje…1 dl, Mleko…1,5 dl, So…1 kašičica, Prašak za pecivo…1 kom.

Priprema:

Žicom umutiti jaja sa uljem. Dodati so, jogurt i mleko te sve sjediniti. Posebno pomešati griz sa palentom i praškom za pecivo. Sipati u izmućena jaja sa uljem i sve dobro izmešati. Feta sir izmrviti i dodati u testo. Kalup ili tepsiju u kojoj će se proja peći, premazati uljem i zagrejati u rerni. Izvaditi na trenutak sa vrućeg, sipati pripremljenu masu i staviti da se peče na 200 stepeni dok proja ne porumeni a ivice se ne odvoje od posude. Služiti kao predjelo ili neka vam bude večera. Prijatno sa Ukusom!

DORUČAK SA DINJOM

Sastav:

Dinja…1 kom, Listovi šunke (količina po želji), Rolovani sir (količina po ukusu), Rukola.

Priprema:

Dinju preseći na pola te skinuti koru. Jednu polovinu iseći na kriške a na drugoj polovini, kašikom za sladoled, vaditi male loptice. Sve umotati listovima šunke, poredjati kolutove rolovanog sira i dodati rukolu. Servirati na tanjir i držati na hladnom do služenja. Prijatno sa Ukusom!

SALATA SA SLANINOM I MASLAČKOM

Sastav:

Maslačak salata…1 veza, Čeri paradajz…4 kom, Slanina (tanko sečena)…2 kom, Limunov sok (od pola limuna), Maslinovo ulje, So (količina po ukusu).

Priprema:

Maslačak salatu oprati, listove posušiti pa iseći drške, te ih naseckati sitno. Slaninu tanko sečenu propržiti i ostaviti da se ohladi, čeri paradajz oprati pa iseći na četvrtine, napraviti preliv od limunovog soka, soli i maslinovog ulja. Salatu staviti u činiju, sipati preliv i lagano izmešati. Posložiti po njoj prženu slaninu i čeri paradajz. Ostaviti na hladno do služenja. Salata sa slaninom i maslačkom je nešto što će vas na brzinu osvežiti i zasititi. Prijatno sa Ukusom!

Facebook / Komentar
Exit mobile version