Site icon Moje Ukusno

Japanski vetar sa jagodama

Japanski vetar sa jagodama

Japanski vetar sa jagodama

Sastav-Kore:

Sastav-Fil:

Dekoracija:

Priprema-Kora:

U dubljem sudu belanca umutiti sa dve kašike sirćeta u čvrst sneg. Lagano i postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje. Smesu izliti u tepsiju obloženu pek-papirom, ravnomerno rasporediti masu po njoj i peći na 160 stepeni  oko 60 minuta(-). Pečenu koru preseći po dužini na dva jednaka dela (kora se više suši nego peče).

Priprema-Fil:

Za to vreme, puding prah razmutiti u malo mleka i razbiti grudvice. Dodati žumanca i zajedno kuvati u preostalom mleku. Kada se fil zgusne ostaviti da se ohladi te u njega dodati izradjen puter sa prah šećerom. Mlevene orahe popariti u mleku pa sjediniti sa žutim filom. U medjuvremenu umutiti šlag.

Filovanje:

Koru staviti na tacnu, premazati polovinom fila te svaku jagodu seći na listove i ravnomerno rasporediti po premazu. Preko svega preći polovinom umućenog šlaga. Prekriti drugom korom, te ponovo premzati ostatkom fila, posuti seckane jagode i preostalim šlagom prekriti tortu. Sve na kraju ukrasiti jagodama ucelo ili polovinama te išarati topingom od čokolade i jagode. Staviti na hladno da torta dobije svoju čvrstinu i služiti. Prijatno sa Ukusom!

Facebook / Komentar
Exit mobile version