Site icon Moje Ukusno

Dva kolača sa kokosom

Dva kolača sa kokosom

Dva kolača sa kokosom

Ne možemo reći da baš svako voli kolače sa kokosom ali većina, sigurno obožava. Za one koji vole i koja ih često pravi, predlažemo naša dva laka i brza recepta. Kad ih napravite, ostaje vam samo da uživate. Prijatno sa Ukusom!

KOKOS KOLAČ SA ČOKOLADOM

Sastav-Kora:

Sastav-Fil:

Priprema-Kora:

Odvojiti žumanca od belanaca pa ista umutiti u čvrstu penu. Ovoj peni dodavati šećer, kašiku po kašiku uz lagano i neprestano mućenje. Sve sjediniti sa žumancima i mlekom a brašno pomešano sa praškom za pecivo postepeno dosipati. Umućenoj masi dodati kakao prah i dobro sjediniti. Peći u namašćenoj i brašnom posutoj tepsiji u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora ne odvoji od ivice tepsije.

Gotovu koru preseći na pola i donju polovinu vratiti u tepsiju pa premazati polovinom već pripremljenog fila. Na fil staviti drugu koru i premazati (preliti) preostalom polovinom fila. Po završetku kokos kolač sa čokoladom ostaviti na hladno i pustiti da odstoji u frižideru od 12-24 h. Prijatno sa Ukusom!

Priprema-Fil:

Pred kraj pečenja kore u dublju šerpicu sipati mleko i dodati margarin, čokoladu, šećer i griz. Kuvati na laganoj vatri dok se sastojci ne otope. Skloniti sa vatre i u toplo, dodati kokosovo brašno. Lagano izmešati. Ovako pripremljen još topao fil preliti preko ispečene kore.

KOCKE SA KOKOSOM

Sastav-Fil:

Sastav-Kore:

Priprema-Fil:

U dublji sud sipati mleko, dodati šećer i vanilin šećer. Kada se šećer istopi, dodati griz i kuvati dok se ne zgusne te sipati kokos, promešati i ostaviti da se prohladi.

Priprema-Kore:

Pomešati suve sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, kakao) pa dodati mleko i ulje lagano mešajući. Na kraju dodati jaja i masu dobro sjediniti.

Tepsiju premazati uljem te izliti u istu polovinu smese za kore. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni. Izvaditi tepsiju iz rerne pa na polupečenu koru sipati fil.

Preko fila premazati drugu polovinu smese za kore. Tepsiju vratiti u rernu i peći još oko 20 minuta. Kocke sa kokosom, kada su gotove, pustiti da se prohlade te seći i služiti. Prijatno sa Ukusom!

Facebook / Komentar
Exit mobile version