Site icon Moje Ukusno

Savršene sarmice

Savršene sarmice

Savršene sarmice

Svi volite sarmice! Zašto ih baš danas ne napravite za ručak. Mi vam pomažemo da izaberete bar jedan od naša dva recepta. Pogledajte i budite zadovoljni današnjim ručkom. Prijatno sa Ukusom!

SARMICE OD RAŠTANA

Sastav:

Priprema:

Crni luk sitno naseckati, sipati u dublji sud i dinstati na ulju. Luku dodati usitnjenu šargarepu i beli luk te nataviti sa dinstanjem. Kada je povrće omekšalo staviti mleveno meso, dinstati i začiniti kockom za supu, biberom i kašikom slatke paprike. Sipati pirinač i sve sjediniti. Fil ohladiti , dodati jaje i sitno naseckan peršunov list, dobro promešati. Po potrebi začiniti solju.

Listove raštana, oprati i sa zadnje strane lista skinuti zadebljali deo. Lepo složene listove popariti vrelom vodom koja je proključala. Ostaviti par minuta da listovi omekane. Procediti. Na svaki list stavljati fil i uvijati sarmice.

Uzeti dublji sud, sipati ulje i napraviti zapršku od brašna i slatke paprike. Skloniti sa vatre te ređati predhodno uvijene sarmice. Između sarmica staviti suvo meso, odnosno svinjska rebra. Naliti vodom da sarmice ogreznu i dodati kocku za supu (umesto vode, sarmice se mogu zaliti domaćom supom ali se tada ne ubacuje kocku za supu). Sve staviti na vatru i kuvati oko 60 minuta. Pred kraj kuvanja sarmice naliti pavlakom za kuvanje. Služiti toplo uz kiselo mleko. Prijatno sa Ukusom!

SARMICE U VINOVOM LIŠĆU

Sastav:

Priprema:

Na malo ulja propržiti crni luk, dodati rendanu šargarepu i beli luk. Sjediniti a kada luk postane staklast dodati mleveno meso. Ostaviti da se dinsta, pred kraj začiniti solju, biberom, alevom paprikom i vegetom po ukusu. Usuti šolju pirinča, promešati i pustiti da se fil ohladi. U ohladjeno dodati jaje pa ponovo sve sjediniti.

Lišće vinove loze oprati, odstraniti dršku i preliti kipućom vodom. Kada lišće postane meko, procediti od vode i iste filovati. Pre redjanja sarmica u vatrostalnu posudu sipati malo ulja, kašičicu brašna i aleve paprike, kratko propržiti, skloniti sa vatre te redjati predhodno uvijene srmice. Zaliti supom (toliko da sarmice ogreznu), malo protresti, sud poklopiti i staviti da se kuvaju. Kuvati oko 30 minuta (+-) na umerenoj vatri. Gotove služiti uz ovčije kiselo mleko. Prijatno sa Ukusom!

[post-carousel id=“13811″]

Facebook / Komentar
Exit mobile version