Site icon Moje Ukusno

Sa šećernim prelivom

Sa šećernim prelivom

Sa šećernim prelivom

Pravo slatko samo za one koji vole poslastice sa puno šećera. Dva odlična recepta za slatko raspoloženje. Vredi se potruditi. Urmašice i Sandokan pita su baš ono što vam danas treba. Prijatno sa Ukusom!

URMAŠICE

Sastav:

Sastav-Sirup:

Priprema:

Izraditi omekšali margarin sa jajima i pavlakom. Brašno pomešano sa praškom za pecivo postepeno dodavati margarinu i zamesiti glatko testo koje se odvaja i ne lepi za ivicu suda. Od zamešenog testa praviti kuglice veličine oraha i ostaviti da se odmore 30 minuta. Svaku kuglicu rastanjiti dlanovima i prisloniti (utisnuti) na rende sa sitnom rupičastom šarom. Krajeve uvijati prema sredini i redjati u ne podmazan pleh. Prema želji u sredinu urmašica, možete staviti kašičicu mlevenih oraha ali tada krajeve spojite prstima. Peći u predhodno zagrejanoj rerni izmedju 180-200 stepeni oko 30 minuta (+-). U medjuvremenu napraviti sirup od šećera.

Priprema-Sirup:

Pripremljenoj količini vode, dodati šećer i vanilin šećer. Kuvati dok ne provri, dok se šećer ne rastopi. Posle vrenja pustiti još 10 minuta da sirup vri te vrelim prelivati vruće-gotove moje urmašice, vaše urmašice. Svaku malo okrenuti i ostaviti na hladno do sutra. Prijatno sa Ukusom!

SANDOKAN PITA

Sastav:

Preliv:

Napomena:

Priprema:

Umutiti 4 jaja, dodati šećer, ulje, jogurt, mlevene orahe, vanilin šećer i prašak za pecivo. Tepsiju podmazati, staviti dve kore i redom premazivati naizmenično kore dok se ne utroši sav fil (ostaviti jednu kore za odgore). Presnu pitu iseći na kocke i peći u predhodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 200 stepeni. Dok se pita peče skuvati preliv od vode, šećera i vanilin šećera. Kada sirup provri, pustiti ga još da vri od 5-10 minuta. Sad već pečenu, pitu sandokan, preliti vrelim sirupom, vreo kolač. Ostaviti da se prohladi te služiti. Prijatno sa Ukusom!

Facebook / Komentar
Exit mobile version