Site icon Moje Ukusno

Nasuvo a može i šufnudle

Nasuvo a može i šufnudle

Nasuvo a može i šufnudle

Šta vam je sve potrebno za nasuvo i šufnudle? Ništa posebno: krompir, brašno, prezle i još nečega. U suštini, treba vam samo ona rečenica: „Kako mi se jede Nasuvo sa…“ ili „Sto godina nisam jela (jeo) Šufnudle“. Sad je vreme. Prijatno sa Ukusom!

NASUVO SA KROMPIROM

Sastav:

Priprema:

Očistiti i obariti krompir. Kada je isti kuvan, ispasirati ga, prohladiti, te dodati jaja i sve dobro sjediniti. Tako dobijenoj masi dodavati brašna i mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za radnu površinu. Od umešenog testa, rukama praviti male valjčiće pa kuvati u prokuvanoj i posoljenoj vodi. Valjčići su kuvani kada isplivaju na površinu. Procediti i isprati pod mlazom vode.

Za to vreme na ulju upržiti dve glavice luka sečene na manje kockice. Kada luk postane mekan i promeni boju, skloniti sa vatre, dodati dve kašičice aleve paprike, brzo izmešati i sipati jednu do dve kašike vode od testa. Tako pripremljenu zapršku, sjediniti sa gotovim valjušcima. Služiti uz kupus ili zelenu salatu. Prijatno sa Ukusom!

ŠUFNUDLE

Sastav:

Priprema:

Krompir oprati, očistiti te staviti u dublji sud, nasuti vode i obariti. Kada je isti gotov, ispasirati, pustiti da se malo prohladi pa dodati jaja i sve sjediniti. Usuti brašno i mesiti dok ne dobijete glatko testo. Kada ste sve uradili, rukama uzimati deo po deo mase i dlanovima praviti male valjke te stavljti u ključalu zasoljenu vodu. 

Sve je gotovo, kada mali valjci isplivaju na površinu suda. Skinuti sa vrućeg, procediti te isprati pod mlazom hladne vode. Za to vreme u dubljoj posudi zagrejati ulje i dodati hlebne mrvice. Kratko ih propržiti, redjati šufnudle i lagano izmešati sa prezlom. Skinuti sa vrućeg i posuti šećerom po ukusu. Služiti tople. Prijatno sa Ukusom!

*Šufnudle se mogu praviti sa sirom, pavlakom ili nek izbor bude na vama.

Facebook / Komentar
Exit mobile version