Site icon Moje Ukusno

Jagnjeća kolenica po vašem ukusu

Jagnjeća kolenica po vašem ukusu

Jagnjeća kolenica po vašem ukusu

Jagnjeća kolenica je ukusno i omiljeno jelo u mnogim kuhinjama širom sveta. Ovo jelo se priprema od kolenice jagnjeta, a kuvana je na različite načine u zavisnosti od kuhinje i tradicije.

U mnogim mediteranskim kuhinjama, jagnjeća kolenica se obično priprema tako što se kuvaju na srednjoj temperaturi u vodi sa raznim začinima i povrćem, dok se meso ne odvoji od kostiju. Začini poput belog luka, ruzmarina, bosiljka, origana i majčine dušice daju jelu specifičan ukus i miris. U italijanskoj kuhinji, jagnjeća kolenica se peče u rerni sa belim vinom, maslinovim uljem, čenovima belog luka i limunom, što mu daje sočnost i bogat ukus.

U Srbiji, jagnjeća kolenica se priprema na roštilju ili u rerni sa mnogo začina i belim lukom, a često se služi uz krompir i povrće. Takođe, postoji i varijanta jela gde se jagnjeća kolenica kuva u zemljanoj posudi na laganoj vatri uz dodatak crnog luka, šargarepe, celera i paradajza.

Jagnjeća kolenica je bogata izvor proteina, vitamina i minerala, uključujući vitamin B12, gvožđe i cink. Međutim, zbog visokog sadržaja masti i holesterola, trebalo bi je konzumirati umereno.

Jagnjeća kolenica je idealna za posebne prilike, kao što su Uskrs, Božić ili velike porodične večere. Ovo jelo se može pripremiti na različite načine i prilagoditi ukusu svakog pojedinca. Ako želite da probate nešto novo i ukusno, jagnjeća kolenica je savršen izbor za vas. Prijatno sa Ukusom!


RECEPT-1

Sastojci:

Priprema:


RECEPT-2

Sastojci:

Priprema:

Jagnjeća kolenica po vašem ukusu
Facebook / Komentar
Exit mobile version