Plazma keks kolač

Sastav-Podloga:

Plazma keks ( mleveni )…300gr; Čokoladno mleko…2dl; Vanilin šećer…1 kesica.

Fil-Bela čokolada:

Slatka pavlaka…3dl; Šećer…2 supene kašike; Bela čokolada…100gr; Želatin…1/2 kesice.

Fil-Crna čokolada:

Slatka pavlaka…3dl; Šećer…2 supene kašike; Crna čokolada…100gr; Želatin…1/2 kesice.

Dekoracija:

Slatka pavlaka…2dl; po želji čokoladne mrvice, tečna čokolada, plazma keks,…

Priprema-Podloga:

Pravougani kalup obložiti streč folijom. U dubljem sudu pomešati mleveni keks, čokoladno mleko i vanilin šećer. Ovu smesu sipati i kašikom raširiti po dnu kalupa. Dobro utisnuti i ostaviti sa strane. Na ovako pripremljenu podlogu naneti crni i beli fil.

Priprema fil – Bela čokolada:

½ kesice želatina pripremiti prema uputstvu sa kesice. U dublji sud usuti slatku pavlaku, dodati šećer i mikserom umutiti. Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici belu čokoladu i dodati je umućenoj slatkoj pavlaci. Sve sjediniti. Lagano usuti već pripremljen želatin. Varjačom izmešati. Ostaviti sa strane.

Priprema fil – Crna čokolada:

½ kesice želatina pripremiti prema uputstvu sa kesice. U dublji sud usuti slatku pavlaku, dodati šećer i mikserom umutiti. Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici crnu čokoladu i dodati je umućenoj slatkoj pavlaci. Sve sjediniti. Lagano usuti već pripremljen želatin. Varjačom izmešati. Ostaviti sa strane.

Priprema:

Pripremljen crni i beli fil naneti na podlogu od keksa, prvo fil od bele čokolade a potom preko njega naneti fil od crne čokolade. Filove lagano premazivati kako ne bi ostale rupice od vazduha. Sve staviti u zamrzivač na 30 minuta. Nakon tog vremena poslasticu izvaditi sa hladnog i iz kalupa. Staviti na tacnu, seći kocke, dekorisati umućenom slatkom pavlakom, ili po želji. Služiti hladno. Prijatno sa Ukusom!

Rebarca

Štrudla sa trešnjama