Najpoznatije iz Napulja

Najpoznatije iz Napulja
Najpoznatije iz Napulja

“Pizza je jedna od najpopularnijih jela na svetu. Počevši od svojih korena u Napulju, Italija, pizza se proširila širom sveta i danas se može naći u različitim varijacijama u gotovo svakom gradu.

Priča o pizzi počinje u 18. veku u Napulju, gdje su lokalni kuvari počeli raditi sa različitim sastojcima kako bi stvorili jelo koje je pristupačno svima. Pizza tada nije bila kao danas, već je bila jednostavna i jeftina hrana koja se prodavala na ulicama. Međutim, bila je toliko ukusna da se brzo proširila širom grada i postala popularna među radnicima i siromašnima.

Najpoznatije iz Napulja
Najpoznatije iz Napulja

U 19. veku, pizza se proširila i van Napulja, a prve picerije počeli su se pojavljivati i u drugim gradovima u Italiji. U 20. veku, pizza je postala popularna i u Sjedinjenim Državama, gdje su se pojavile prve picerije u New Yorku te u drugim gradovima.

Danas se pizza može naći u različitim varijacijama širom sveta, od tradicionalne napuljske pizze sa paradajzom i mozzarellom do različitih internacionalnih verzija kao što su pizza sa šunkom i ananasom ili pizza sa sirom.

Pizza je zaista postala jedna od najpopularnijih jela na svetu i njena popularnost ne pokazuje znakove usporavanja. Uživajte u ovoj deliciji u svom gradu ili na putovanju, nećete se razočarati.”

Najpoznatije iz Napulja
Najpoznatije iz Napulja

 3,501 ukupan pregled

Facebook / Komentar
Kliknite na zvezdice da ocenite ovaj recept!
[Ukupno glasalo: 2 Prosečna ocena: 5]
Šareni rolat

Šareni rolat

Punjene krofnice

Punjene krofnice sa džemom