A baner kontakt iz 595x78 - Krema za lice, tartufi, vino i čokolada

Kreme za lice napravljene od tartufa, vina i čokolade…

Možda nije u pitanju tajna koja vodi do večne mladosti, ali jedna italijanska kompanija tvrdi da je pronašla jedinstven način da našu kožu podmladi i učini zdravijom. Ta grupa tvrdi da je proizvela revolucionarnu kremu napravljenu od tartufa.

Reč je verovatno o najluksuznijoj nezi kože… Tartufi su tražen delikates, posebno u francuskoj i italijanskoj kuhinji.Međutim, sada u Đenovi, na severu Itaiji, tartufi su postali izuzetno popularni u gradskim salonima lepote. Daleko od restorana na rivi, ovaj skupi jestivi proizvod brižljivo se transformiše u kremu za lice i telo koju,  u potrazi za lepotom i večnom mladošću, koriste bogate Italijanke. Terapija tartufima najnoviji je dodatak kolekciji proizvoda Dafla Instituta za negu kože, kozmetičke kompanije iz Đenove, koja distribuira proizvode u 15 zemalja širom sveta.

”Ideja o upotrebi tartufa nastala je u laboratorijama kompanije “Dafla” što je rezultiralo medjunarodnim patentom.  To smo otkrili dok smo tragali za proizvodima za izbeljivanje fleka koje ostavlja melanoma“, kaže David Antiči, predsednik i direktor naučnog sektora Dafle

Tartufi sadrže

osobine koje blokiraju prozvodnju melanina u koži što je čini svetlijom. Naučnici u Dafli tvrde da su ti proizvodi od tartufa umanjili veličinu pega uzrokovanih starenjem, hormonima ili sunčanjem za 60 odsto samo tokom jednog meseca.

Crni tartufi sadrže mešavinu amino kiselina i deluju poput botoksa koji uklanja bore. Medjutim, neki dermatolozi su skeptični. En Biot, dermatolog iz Liona u Francuskoj objašnjava da se fleke na koži bolje uklanjanju tečnim nitrogenom. Taj treman se radi zimi, daw bi se nakon toga primenjivali proizvodi za depigmentaciju, kako bi se izbegla ponovna pojava pega izazvanih sunčanjem i starenjem.

EN Biot ističe i da je hirdokinon koji je svojevremeno korišćen za izbeljivanje kože, zabranjen u nekim zemljama poput Francuske i Velike Britanije, zbog sumnje da izaziva rak. Ona kaže da ima i drugih dostupnih krema koje ne mogu sasvim da izbrišu fleke melanome, ali mogu da ih izblede.

Još jedan popularan sastojak proizvoda laboratorija Dafla je čokolada. Ona sadrži mineralne soli, gvoždje, magnezijum, fosfor, potasium i vitamine.

”Svakako ne bi trebalo zanemariti prijatan osjećaj i efekat arome koja deluje i kao anti-depresant. Kao što je poznato, čokolada ima svojstvo da poboljša raspoloženje“, kaže kozmetičarka Klaudija Damrosio.

Najkorisniji sastojak čokolade su polifenoli, supstance koje imaju jako antioksidantno svojstvo i pozitivno utiču na bore. Čokolada takodje sadrži kafein i teobromin za koje naučnici iz Dafle kažu da povećavaju energiju i stimuliše aktivnost ćelija. Oni ističu da njihova krema od crne čokolade, anisa i karanfilića ima za cilj borbu protiv celulita.

Naučnici u Dafli

takodje ističu da njihova krema, ukoliko vas miris čokolade stimuliše – može i da se jede, jer su svi sastojci prirodni, a konzervansi svedeni na minimum.

Još jedan veoma tražen sastojak krema za lice je vino, ali ne obično vino. U laboratoriji su analizirane razne vrste kako bi se videlo koji tipovi groždja najbolje deluju na uklanjenje celulita.  

”U crnom vinu ima polifenola i tanina u ogromnim količinama u poredjenju sa belim vinom. Stoga koristimo crno vino, jer daje bolje rezultate u sprečavanju bora i kao anti-oksidant“, kaže direktor proizvodnje u Dafli, Andrea Koradini.

Ovi luksuzni proizvodi nisu jeftini. Jedna krema sa tartufima košta oko 130 dolara, dok je paketić proizvoda za izbeljivanje kože čak 55 eura.

-izvor: VOA Glas Amerike

Ana food 150 1 - Krema za lice, tartufi, vino i čokolada