Barene paprike

blank - Barene paprike

A baner kontakt iz 595x78 - Barene paprike

Sastav:

Crvena paprika…5kg, Beli luk…2 glavice, Peršunov list…1 veza, Šargarepa…2 kom., Vode…250ml, Ulje…250ml, Sirće…250ml, Šećer…250gr, So…100gr, Biber u zrnu, Konzervans…1 kesica.

Priprema:

Paprike oprati, odstraniti vrhove i semenke. Pršunov list oprati i iseckati, ne jako sitno. Šargarepe takodje oprati, ostrugati i iseći na kolutove.

U dublji i širi sud sipati vodu, ulje, sirće, šećer, so, konzervans i pusti da provri, potom smanjiti temperaturu. Paprike blanširati, dovoljno je da u tečnosti koja stalno vri budu oko 2 do 3 minuta. Izvaditi ih i stavljati u dublju posudu sa poklopcem u kojoj će stajati oko 30 minuta. Ovako će paprike postati savitljive i lako će se ređati u tegle. Na dno svake tegle staviti biber, beli luk, seckani peršun, paprike ređati i povremeno između staviti komade šargarepe.

Tegle naliti prelivom koji je ostao, nalivajući ga po malo, kako bi se istisnuo vazduh. Prekriti ih i ostaviti preko noći da se ohlade. Sledeći dan dodati preliv u tegle koji je ostao ukoliko je potrebno tako da sve paprike budu prekrivene. Paprike stisnuti pritiskivačima, povezati ih celofanom i zatvoriti poklopcem za tegle. Sve ostaviti na hladno i tamno mesto do služenja. Prijatno sa Ukusom!

Ana food 150 - Barene paprike

štrudle...
blank - Šubarice

Šubarice

Kisele ljute papričice

blank - Kisele ljute papričice