Pirotske suve punjene paprike

Sastav:

Suve paprike…10-15 kom, Mešano mleveno meso…600 gr, Pirinač…50 gr, Crni luk…2 glavice, Praziluk, So, Biber, Vegeta, Aleva paprika, Ulje…1 šoljica.

Priprema:

Paprike koje smo nanizali (ne mesnate već sa tankom korom) na kanap vezavši ih za peteljke i ostavili dobro da se osuše tako da pri samom pogledu deluje da će da puknu, polako skinuti i staviti u dublji sud i preliti ključalom vodom, ostaviti oko 30 minuta da odstoje u istoj.

Za to vreme crni luk iseckati na sitno, staviti da se dinsta i dodati mleveno meso. Kada meso promeni boju, začiniti solju, biberom, vegetom i alevom paprikom. Sjediniti sa pirinčem i ostaviti da se ohladi. Paprike polako očistiti od peteljki i semenki. Bilo bi dobro da to uradimo u istoj posudi u kojoj su paprika bile, da se nekim sličajem ne bi raspale ispirajući ih sa vodom na česmi ili na slavini u vašoj kuhinji.

Nadevom puniti paprike. Redjati u veću šerpu s tim da gornji deo paprika koji nismo zatvorili paradajzom kao kod svežih, prstima sabijemo i prekrijemo krajevima. Paprike redjamo na gore, ne stavljajući jednu preko druge. Naliti vodom da ogreznu i preliti sa par kašičica ulja. Šerpu staviti u predhodno zagrejanu rerun na 180 stepeni dok voda koju smo nalili ne ispari a potom ih zapeći. Prijatno sa Ukusom !

Ana food-150

Deverika

Moje Tulumbe